Overzicht met bedrijven in Nederland

Wat is managed WordPress-hosting?

Je hebt vast wel eens gehoord van WordPress, het populaire content management systeem (CMS) dat wordt gebruikt door miljoenen websites over de hele wereld. Maar wat is managed WordPress-hosting eigenlijk?

Managed WordPress-hosting is een vorm van webhosting die specifiek is geoptimaliseerd voor WordPress-websites. In plaats van dat je zelf alle technische aspecten van het hosten van een website moet beheren, zoals serverconfiguraties, beveiliging en prestatie-optimalisatie, wordt dit allemaal voor je gedaan door de hostingprovider.

Met managed WordPress-hosting hoef je je geen zorgen te maken over het technische gedoe en kun je je volledig concentreren op het maken van geweldige content en het laten groeien van je website.

Wat zijn de voordelen van managed WordPress-hosting?

Nu we weten wat managed WordPress-hosting is, laten we eens kijken naar enkele van de voordelen die het biedt ten opzichte van traditionele webhosting.

Ondersteuning van WordPress-experts

Een van de grootste voordelen van managed WordPress-hosting is de toegang tot ondersteuning van WordPress-experts. Deze hostingproviders hebben vaak een team van specialisten die zeer bekend zijn met het WordPress-platform. Als je dus ergens tegenaan loopt of hulp nodig hebt bij het optimaliseren van je website, kun je vertrouwen op de expertise van deze professionals.

Goede beveiliging voor je WordPress-website

Veiligheid is van het grootste belang voor elke website, en vooral voor WordPress-websites, die vaak het doelwit zijn van hackers en malware. Managed WordPress-hosting biedt geavanceerde beveiligingsmaatregelen, zoals malware-scans, firewalls en beveiligingspatches, om je website veilig te houden. Dit betekent minder zorgen voor jou en meer gemoedsrust.

Snellere sites en betere prestaties

Niemand houdt van een trage website. Met managed WordPress-hosting profiteer je van geoptimaliseerde serverconfiguraties en caching-technologieën die de laadtijden van je website aanzienlijk kunnen versnellen. Snellere laadtijden betekenen een betere gebruikerservaring en hogere rankings in zoekmachines zoals Google.

Functies die verder gaan dan serverconfiguraties

Naast het optimaliseren van serverconfiguraties, bieden veel managed WordPress-hostingproviders ook extra functies die je kunnen helpen je website te laten groeien. Dit kan variëren van geautomatiseerde back-ups en staging-omgevingen tot CDN-integratie en website-analysetools.

Het is eenvoudig om SSL-certificaten toe te voegen

Met de nadruk die zoekmachines leggen op veiligheid en privacy, is het hebben van een SSL-certificaat essentieel voor elke website. Gelukkig maken de meeste managed WordPress-hostingproviders het eenvoudig om SSL-certificaten toe te voegen aan je website, vaak met slechts een paar klikken in het controlepaneel.

In conclusie, managed WordPress-hosting biedt een scala aan voordelen die het ideaal maken voor iedereen die een WordPress-website wil starten of beheren. Van uitstekende ondersteuning en beveiliging tot snellere laadtijden en handige extra functies, het kiezen van managed WordPress-hosting kan je helpen om het meeste uit je website te halen en je online aanwezigheid te laten groeien.

Andere interessant artikelen

 • 5 Tips bij de zoektocht naar een professioneel webdesign bureau

  Lees verder
 • Moet je investeren in een op maat gemaakt WordPress-thema?

  Lees verder
 • Wat is managed WordPress-hosting?

  Lees verder
 • Wat kost het maken van een website?

  Lees verder
 • Jouw website performance verbeteren?

  Lees verder
 • 7 Tips voor het Perfecte Logo

  Lees verder